Genial børnebog

Sabine Lemire og Rasmus Bregnhøi har lavet en helt vidunderlig udgivelse med Mira, der er en kombination af en tegneserie og en fortælling om en skolepige. Hvor gammel Mira er fremgår ikke helt af handlingen, men der begyndes med en præsentation af hovedpersonerne: Mira selv, der gerne vil være fotograf, når hun bliver stor, mor, som foruden at være verdens bedste mor også kan være virkelig pinlig, mormor, der altid har tid til at snakke, er god til at lytte, og hvor der altid dufter af kage hjemme hos hende, klassekammeraten Louis, der måske er én, Mira kan blive kæreste med, klassekammeraterne Naja og Beate og ikke mindst mors kærester (dem fra det sidste års tid), Mikkel, som mor mødte på en datingside, der hedder landmænd & citysild, Claus, der er politimand og mødtes med mor, en dag hvor hun cyklede og talte i telefon. Han ville give hende en bøde, men endte med at give kaffe i stedet for. Og et par stykke mere, som dukker op i løbet af handlingen. Og så følger man Mira fra nytårsfest i hjemmet og til næste nytårsfest, med afstikkere til skolen, et forældremøde, en fødselsdagsfest, en tur i Ikea, sommerferie, juleaften og som sagt frem til næste nytår. Selvfølgelig er der tale om en børnebog, men den er fuld af så meget humor, at den også kan være en fornøjelse at læse for voksne, og de mange hundrede tegninger er bare skønne, og så slutter den med et lille tegnekursus i, hvordan man tegner Mira.

Lemire og Bregnhøi: Mira #venner #forelsket #et år af mit liv. 100 sider. Gyldendal

******

Skriv en tekst her

Anmeldelser og konsulentudtalelser leveres!

Jannik Lunn har i mange år anmeldt utallige bøger fra vidt forskellige genrer i branchebladet BogMarkedet - og anbefalede desuden jævnligt nye bøger i DR4s hedengangne program Smutvejen.

Disse mange anmeldelser og anbefalinger danner også baggrund for foredragene om Årets Bøger.

 

Et udvalg af anmeldelser kan ses her på hjemmesiden. Vælg kategori i menuen ovenfor.

 

Mangler du en anmelder, en konsulentudtalelse eller en interviewer - indhent tilbud på telefon 21 80 17 99 eller e-mail til jannik@bogpusheren.dk.